5 הטיפים שלנו לשמירה על מוטיבציה בזמן לימודי ערבית מדוברת

נרשמת ללימודים והנה, חלום ישן או אולי בכלל חדש על לימודי ערבית מדוברת עומד להתגשם. האדרנלין בשיאו, ההתלהבות גוברת ואתם כבר מדמיינים איך תקשקשו בשפה החדשה, תרשימו את המשפחה והחברים ותכבשו עוד פסגה אליה שאפתם. 

אך בעצם, במבחן המציאות, לימוד שפה הוא תהליך שנבנה לאיטו עד שנרקם והופך אתכם, לאט ובטוח, לדוברי שפה חדשה. וכמו בכל דרך, היא לא תמיד חלקה וסלולה, לעיתים יש עצירות במסלול, פניות ועיכובים,

ולכן…אנחנו כאן! כדי לעזור לך להמשיך לצעוד בדרך אל המטרה, גם בימים שהיא נראית רחוקה ומבלבלת.

אז איך ניגשים ללמוד ערבית מדוברת מבלי להתייאש תוך כדי תנועה?

קבלו את חמשת הטיפים שלנו לשמירה על מוטיבציה גבוהה בלימוד שפה חדשה:

1) הכל בקוללימוד ערבית אונליין זה המומחיות שלנו, אז כמובן שיש לנו גם טריקים קטנים שיסייעו לכם לרענן את תהליך הלמידה גם מחוץ למסך. למשל, שימוש בקול שלנו יעודד את הזכרון וישפר את ההגייה. חזרו על המילים הרצויות בקול רם והיעזרו במקליט ששזור בקורס שלנו כדי להשיג מספר מטרות – לשפר את הצורה בה אתם מבטאים את המילים, לנסוך בעצמכם בטחון לדבר ולהתאמן בחופשיות וממש פיזית לאמן את שרירי הפה להגייה טובה יותר של מילים ומשפטים.

2)  אמנות או נמות – כשבנינו עבורך קורס ערבית מדוברת היה חשוב לנו לשלב אלמנטים של יצירה כמו סרטונים שונים, שירים של יוצרים, מוסיקה ואפילו יצירות אמנות ממש מהעולם הערבי. כדי להתחבר חזרה לעולם הערבית, תנו לעצמכם אתנחתא עם שיר שמרגש אתכם, סרטון שמצחיק אתכם או טקסט שמאתגר אתכם בשפה הערבית והזכירו לעצמכם את התשוקה הראשונית לשפה ולשימוש בה אליה פניתם מכל הלב או כמו שאומרים בערבית – من أعماق القلب – מִן אַעְמַאק (א)לְקַלְבּ (עמוק מבפנים, מעומק הלב).

3)  אל תעמיסו על עצמכם! או כמו שאומרים בערבית שְוַי שְוַי! כשמתחילים לימודי ערבית מדוברת צריך לקחת את הזמן ולהציב מטרות קטנות ויעדים פשוטים כדי שתוכלו להמשיך ולכבוש צעד אחר צעד בדרך ליעד. זו לא תחרות אלא ריצה למרחקים ארוכים בה אתם יוצאים המנצחים, עם שפה חדשה בכיס! חזרו על אותו נושא עד שתפנימו ותטמיעו את הנושא ממנו תוכלו להמשיך לשלב הבא. 

4)  נסו לחגוג כל הצלחה קטנה כגדולה – הצלחת לבטא משפט לא פשוט? התקדמת בהבנה של מושגים? התחביר פתאום נשמע לך יותר הגיוני? קחו את הזמן לחגוג את זה! מה זה אומר? קחו הפסקת קפה קצרה, שתפו את החברים במדיה החברתית שאתם במהלך לימודי ערבית או צאו לקנות משהו שמתחשק שיעזור ללמידה כמו כרית נוחה יותר לכיסא, יומן שיעזור לסמן התקדמות של השפה או בכלל שוקולד שסתם עושה טוב על הלב. מגיע לך!

5)  צרו סביבת עבודה אידיאלית – יכול להיות שמה שצריך כדי שתשמרו על קצב טוב והתקדמות עקבית, זה פשוט לשנות את סביבת הלימוד, להפחית הסחות דעת, להרחיק טלפונים, להשתיק שיחות והודעות, לשנות את מקום הישיבה או השולחן ובגדול – להשקיע מחשבה כדי שיהיה לך מקום יותר נוח, שקט ורגוע ללמידה. בכל זאת, בערבית אומרים – في الحركة بركة  פִי (א)לְחַרַכַּה בַּרַכַּה, (בתנועה יש גם ברכה).

יש לכם טיפ נוסף שעובד בשבילכם ולא כתבנו אותו? ספרו לנו עליו בתגובות.

והכי חשוב?

זה להמשיך ולא לוותר – או במילים אחרות يلا! (יַללַא!) גם בימים שקשה יותר וגם אם כבר שבוע או חודש לא נגעת בקורס, אז מה? וותרו על ההלקאה העצמית ועל התירוצים שתמיד אפשר למצוא וזכרו שאתם עדיין נמצאים בדרך הנכונה לעבר שפה חדשה. באנגלית אומרים: practice makes perfect, אך בערבית יש פתגם עם משמעות דומה: التكرار يعلّم الحمار – אִלְתִכְּרַאר יִעַלֶם (א)לִחְמַאר (משמעות המשפט מילולית גם חמור ילמד מחזרתיות).

וזכרו – לפי מחקרים, רכישת שפה שלישית היא קלה פי שלוש לעומת רכישת שפה שנייה כך שמפה….זה רק נהיה פשוט יותר!

מוכנים לקחת את לימודי הערבית המדוברת לשלב הבא? הרשמו עכשיו לקורס הערבית השלם ותתחילו לדבר בביטחון, כבר מהשיעור הראשון. נסו שיעור ראשון חינם >>

תגובות

להרשמה לקורס קוראים וכותבים ערבית בחינם והצטרפות לאתגר, מלאו פרטים: