סודות המטבח הערבי: מתכון לבסבוסה מתוקה כמו נשיקה 😘

המטבח הערבי ידוע במתכונים המתוקים והייחודיים שלו. אי אפשר להתבלבל כשטועמים את הממתקים המזרחיים, אלו שספוגים בסירופ מתקתק ומתובלים בקינמון ופיסטוק חלבי, ישר יודעים שהממתק הגיע מהמטבח הערבי.

אחת העוגות האהובות במטבח הערבי ומחוצה לו, היא הבַּסְבּוּסַה (بسبوسة) או בשמה האחר: הַרִיסַה (هريسة).

מזמינים אתכם לנסות להכין את המתכון וללמוד על הדרך מילים חדשות בערבית מדוברת ופעלים בערבית מהמטבח.

איך יצאה לכם הבסבוסה? תכתבו לנו בתגובות.

מתוקים במטבח הערבי - מתכון לבסבוסה

ללמוד ערבית מדוברת, שפה ותרבות בקורס ערבית אונליין שנותן לך ביטחון לדבר בערבית. לקורס הערבית השלם >>

 

נשיקה מתוקה מהמטבח הערבי

כמו מאכלים רבים מהמטבח הערבי, גם לבסבוסה יש סיפור נחמד שמסביר את השם שלה:

מספרים על גבר שהסתובב במטבח והציק לאשתו, בזמן שהיא ניסתה להכין משהו מתוק. הגבר כל הזמן פנה אל האישה ואמר לה:

בס בוסה, בס בוסה – כלומר: תני לי רק נשיקה אחת.

האישה התעצבנה עליו ואחרי זה הכינה ממתק חדש וקראה לו: בַּסְ-בּוּסַה = רק נשיקה אחת.

יום אחד, האישה כעסה על הגבר כי הוא ביקש משהו מלוח במקום מתוק. הגבר ביקש: מלח, מלח – תני לי משהו מלוח.

אז האישה הכינה לו: סמ-בוסק = ובתרגום: הנשיקות שלך הן רעל.

 

אנחנו תומכים תמיד בשלום בית – אז מביאים לכם כאן רק את המתכון לבסבוסה – כדי שתמיד יהיה לכם מתוק.

בסבוסה - הקינוח של המטבח הערבי

מתכון בערבית לבסבוסה שאי אפשר להפסיק לאכול

אִלְמֻכַּוִנַאת – المكونات = מרכיבים: 

כַּאסֶת סְמִיד – كاسة سميد = כוס סולת

בֵּידַֿה – بيضة = ביצה אחת

רֻבֶּע כַּאס זֵית – ربع كاس زيت = רבע כוס שמן זית 

רֻבֶּע כַּאס סֻכַּר- ربع كاس سكّر = רבע כוס סוכר

רֻבֶּע כַּאס חַלִיבּ – ربع كاس حليب = רבע כוס חלב

מִלְעַקַה זְרִ’ירֶה חְ’מִירֶת כַּעֶכּ – ملعقة زغيرة خميرة كعكة = כפית קטנה של אבקת אפייה

שְוַיֶת וַנִילְיַא – شويّة فانيليا = קצת וניל

 

לסירופ:

נֻסֿ כַּאסֶת סֻכַּר –  نص كاسة سكّر = חצי כוס סוכר

רֻבֶּע כַּאסֶת מַי – ربع كاسة مي = רבע כוס מים

שְוַי מַיֶת זַהֶר – شوي ميّة زهر = קצת מי ורדים

איך מכינים?

  1. מתחילים עם הסירופ: מערבבים חצי כוס סוכר, רבע כוס מים וקצת מי ורדים על האש, עד שהסוכר מתמוסס במים.
  2. מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה ומשמנים תבנית אפייה.
  3. שמים את העיסה בתוך התבנית ומפזרים מעל שקדים.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה במשך כחצי שעה עם חום מלמעלה ומלמטה. 
  5. כאשר העוגה משחימה וצבעה אדום יפה, מוציאים אותה מתנור.
  6. על העוגה החמה שיצאה מהתנור מפזרים את הסירופ כאשר הוא קר.
  7. בעצם הפעולה שעושים עם הסירופ דומה יותר להשקייה, אנחנו רוצים שהעוגה תספוג לתוכה את כל הסירופ.

בתיאבון.

בסבוסה מתכון מטבח ערבי

 

קורס ערבית אונליין – שפה ותרבות

ללמוד שפה חדשה ולגלות תרבות : ככה לומדים היום ערבית מדוברת!

בקורס הערבית השלם של שפה1 תמצאו מגוון תכנים: מטבח ערבי, קומדיה, שירים בערבית, פודקאסטים ועוד תוכן שיעזור לך להבין מה אומרים ולדבר ערבית בביטחון.

בואו ללמוד ערבית מדוברת >>

לימוד ערבית מדוברת עם שפה1

תגובות

להרשמה לקורס קוראים וכותבים ערבית בחינם והצטרפות לאתגר, מלאו פרטים: